15.7 C
Amsterdam
zondag, 27 september 2020
Home Strategie Finance Minder bedrijven gebruiken innovatieregeling

Minder bedrijven gebruiken innovatieregeling

Nederlandse ondernemers behaalden vorig jaar een voordeel van 1,2 miljard euro uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO).

Dit meldt het ministerie van Economische Zaken woensdag in een jaarrapportage. Met deze regeling kunnen ondernemers, van zzp’ers tot multinationals, fiscale voordelen krijgen.

Het aantal ondernemingen dat gebruikmaakte van de regeling daalde wel met ongeveer 5 procent naar ruim 21.265.

In 2017 konden 135.900 projecten profiteren van de regeling. Volgens het ministerie staat dit aantal gelijk aan 83.000 arbeidsplaatsen in onderzoeksafdelingen. Het grootste deel van de trajecten was voor de ontwikkeling van een nieuw product. In 4 procent van de gevallen ging het om technisch-wetenschappelijk onderzoek.

In Amsterdam (met 1.923 bedrijven), de omgeving Eindhoven (1.726 bedrijven) en Utrecht (1.534 bedrijven) gebruikten de meeste bedrijven de regeling. In Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland wordt het meest uitgegeven aan onderzoek.

“Nederlandse bedrijven hebben in 2017 hun uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling op peil gehouden”, aldus staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. “Dat is belangrijk, omdat de sterke economische groei ervoor zorgt dat bedrijven zich vooral moeten richten op de toenemende vraag en productie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populaire berichten

Wat zijn de beste iDeal aanbiedingen?

Op basis van 25 verschillende aanbieders zijn wij tot deze top 5 gekomen: Betchan -...

BandanaFashion.nl ervaringen

Je ziet ze eigenlijk steeds vaker om je heen, de bandana’s die door BandanaFashion.nl worden verkocht. Ik was er al een tijdje naar op...

Is Bulkdrogisterij.nl een betrouwbare webshop?

Momenteel zijn er veel oplichters actief in de wereld van mondkapjes, wij kregen vragen binnen over de relatief nieuwe webshop BulkDrogisterij.nl en...

Uw dierbare foto’s opslaan, ordenen en beveiligen met slechts één klik. Direct in uw Android steken en klaar!

Hoe veilig zijn de foto’s en video's op uw Android telefoon? U zal niet de eerste zijn die alles kwijtraakt. Of heeft...

Laptop, iPad en telefoon gebruikers hebben nu super snelle wifi nadat ze deze nieuwe gadget hebben gebruikt

Dit is hoe laptop, iPad en telefoon gebruikers voor zo min mogelijk geld zo snel mogelijk internet krijgen… Heb...